Green Bakers Bananenbrood Bakmix 367 gram
|
|
|
|
|
|
|
|
Heb je je bananen iets te lang in de fruitmand laten liggen, dan is de Green Bakers bananenbrood bakmix perfect voor jou.
Vegan bananenbrood is niet alleen een super lekkere traktatie voor bij de koffie of thee, maar is ook geweldig als ontbijt of tussendoortje. Voor deze heerlijke bananenbrood heb je geen eieren, roomboter, of andere dierlijke producten nodig. Wat je wel nodig hebt? Alleen rijpe bananen, zonnebloemolie en water. Lekker makkelijk dus zoals jullie van ons gewend zijn! Je kan ook eindeloos blijven variëren door bijvoorbeeld chocolate chips toe te voegen of jouw favoriete noten.
Vegan bananenbrood is ideaal wanneer je visite, collega’s, familie, vrienden en natuurlijk jezelf wilt trakteren met iets lekkers. De bakmix maakt elke verjaardag, mijlpijl, jubileum, diploma uitreiking of ander bijzonder moment altijd weer een feest!
De vegan bananenbrood bakmix is superhandig om altijd in huis te hebben, zodat je op ieder moment ervan kan genieten. Bijvoorbeeld als tussendoortje, tijdens de koffiepauze, of als je midnight cravings hebt. Binnen no-time wordt je keuken overspoeld met de heerlijke geur van versgebakken bananenbrood. Bakken is daarnaast een leuke activiteit om te doen met je kinderen, want je kan samen met hen gemakkelijk stap voor stap onze bakinstructies volgen. Ben je juist op zoek naar een uniek en duurzaam cadeau? Dan hoef je niet verder te zoeken. De vegan bananenbrood bakmix is een superleuk cadeau om te geven en te ontvangen. Wie wordt er nou niet gelukkig van heerlijke bananenbrood?
- Alle producten zijn veganistisch, dierleedvrij en zo duurzaam mogelijk.
Porties
12 plakken van ca. 65 g
Inhoud
367 gram
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren
Green Bakers Bananenbrood Bakmix | plantaardig | ingrediënten:
Bananenbrood smaak:
tarwebloem, lichtbruine basterdsuiker (kristalsuiker, invertsuikerstroop, karamel), suiker, bakpoeder (rijsmiddelen: difosfaten en natriumcarbonaten, maiszetmeel), zout
Kan sporen bevatten van: soja
BENODIGDHEDEN
- cakevorm 25 cm
- bakpapier
- keukenweegschaal
- beslagkom
- vork
- spatel
- mes
INGREDIËNTEN
- 1 Green Bakers Bananenbrood vegan bakmix
Zelf toevoegen
- 4 rijpe middelgrote bananen Gebruik alleen bananen die 100% rijp zijn. Dit is wanneer de schil grotendeels bruin is. Onrijpe bananen zijn niet zoet genoeg en geven niet het gewenste resultaat.
- 75 g zonnebloemolie Geen zonnebloemolie in huis? Gesmolten kokosolie (75 g) of gesmolten vegan boter (75 g) kunnen ook gebruikt worden.
- 50 g water
INSTRUCTIES
Heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de randen van de cakevorm goed in met vegan boter en bekleed de bodem en de langste zijde met bakpapier.
- Prak 3 bananen (ongeveer 350 g) met een vork fijn in een beslagkom.
- Voeg hier 75 g zonnebloemolie en 50 g water aan toe.
- Mix met een vork tot een geheel.
- Voeg de bakmix toe en meng met een spatel tot een beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm.
- Snijd 1 banaan in de lengte doormidden en leg beide helften met de binnenkant omhoog op het beslag.
- Zet het bananenbrood direct in de oven en bak het in 45-50 min. gaar. Met een prikker kan je testen of het gaar is. Steek een prikker in het bananenbrood en haal deze er weer uit. Is de prikker droog, dan is het gaar. Zo niet, bak het dan nog enkele minuten.
- Haal het bananenbrood uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de cakevorm. Haal daarna het bananenbrood uit de cakevorm en laat het verder afkoelen op een rooster.
VARIATIETIPS