Terug

OPC druivenpitextract.

OPC druivenpitextract.

Door de goede werking en het brede toepassingsgebied is OPC-druivenpitextract een zeer gewaardeerd voedingssupplement. Tegenwoordig zijn er veel verschillende OPC-capsules op de markt - sommige met grote kwaliteitsverschillen. De oorsprong van het druivenpitextract en het OPC-gehalte zijn de belangrijkste criteria.

OPC druivenpitextract.

Allereerst zijn druivenpitten rijk aan bestanddelen die een krachtige antioxidante werking hebben en het lichaam kunnen beschermen tegen de schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn bijproducten binnen het lichaam. Deze komen vrij bij verschillende lichaamsprocessen waaronder de afbraak van voedingsstoffen, inspanning en stress.

Door de goede werking en het brede toepassingsgebied is OPC-druivenpitextract een zeer gewaardeerd voedingssupplement. Tegenwoordig zijn er veel verschillende OPC-capsules op de markt, sommige met grote kwaliteitsverschillen. De oorsprong van het druivenpitextract en het OPC-gehalte zijn de belangrijkste criteria. Hoewel veel fabrikanten het OPC-gehalte van hun OPC-capsules vermelden, geven ze niet aan welke meetmethode is gebruikt om het te meten, hoewel dit het allerbelangrijkste is.

De eenvoudigste meetmethode om het OPC-gehalte van een druivenpitextract te bepalen is de Bate-Smith-methode. Dit is echter een zeer onnauwkeurige meetmethode, omdat de hoeveelheid OPC die in een druivenpitextract aanwezig is alleen wordt bepaald op basis van colorimetrische veranderingen. Deze OPC-testmethode is zeer gevoelig voor manipulatie en daarom is het niet verwonderlijk dat een OPC-gehalte tot 95% zonder problemen wordt "gemeten". Het werkelijke OPC-gehalte van dergelijke OPC-producten bedraagt echter slechts 40%, wat ver onder de op het etiket vermelde waarde ligt.

Voor onze OPC-capsules gebruiken we een druivenpitextract met 75% zuivere OPC - bewezen door de exacte HPLC-methode volgens USP-40, de nieuwste en modernste meetmethode voor OPC-druivenpitextract. Ons hoogwaardige OPC 75-druivenpitextract bevat dus echte 75% OPC per capsule.

Toepassingen bij kankerbehandeling.
Kankerpatiënten nemen druivenpitextract meestal om de anti oxidatieve en antikankeractiviteit die eraan toegeschreven worden.
Druivenpitextract zou ook de leverschade door chemotherapie en de hartschade door doxorubicine kunnen beperken.
Doordat druivenpitten zo rijk zijn aan antioxidanten, is het niet echt verrassend dat ze worden aanbevolen om borst-, huid-, en prostaatkanker te voorkomen.

Ontstekingsremmer.
In vele studies is naar voren gekomen dat OPC, dosisafhankelijk, een krachtige ontstekingsremmende en antiallergische activiteit bezit.

De antibacteriële eigenschappen van druivenpitten kunnen microbiële groei beperken en verschillende soorten infecties behandelen en voorkomen.

Ze hebben ook een ontstekingsremmende werking die kan helpen om de ernst te verminderen van aandoeningen zoals:

 • Artritis
 • Dermatitis
 • Vochtretentie
 • Maagzweren
 • Sinusitis
 • Urineweginfecties

Bescherming hart en bloedvaten.
De inname van OPC is mede verantwoordelijk voor de afname van coronaire hartziekte en van myocardinfarct die wordt gezien bij geregelde wijnconsumptie (French paradox). OPC is relevant voor de preventie en behandeling van hart- en vaatziekten.
Dankzij het vermogen om de bloedbaan te zuiveren zorgen ze ervoor dat een groot gedeelte van de schadelijke afvalstoffen uit het lichaam wordt verwijderd. Dit is erg goed om je lichaam te beschermen.

Genezing huid en slijmvliezen.
OPC bevordert de wondheling van huid en slijmvliezen. In- en uitwendig gebruik van OPC beschermt tegen huidbeschadiging door Uv-licht.

Druivenpitextract kan helpen bij een zenuwachtig gevoel, is goed voor hart en bloedvaten, bevordert de doorbloeding en helpt bij de bescherming van gezonde cellen en weefsels.
Het consumeren van druivenpitten kan ervoor zorgen dat je lichaam jonger blijft en dat er minder rimpels ontstaan en je dus geen last krijgt van vroegtijdige huidveroudering.

Ze beschermen de longen.
De antibacteriële en antihistamine werking van druivenpitten kan helpen om allergieën tegen te gaan, maakt je longen sterker en beschermt je longen tegen infecties of andere ziektes die de longfunctie kunnen belemmeren.

-------------------------------------------------------------------------------------

Wil je een positieve invloed hebben op je eigen gezondheid door de negatieve invloeden van buitenaf te neutraliseren, dan doe je er goed aan om dit extract in te nemen. Het heeft een gunstig effect op de bloedsomloop en dus de bloeddruk waardoor je snel gunstige resultaten merkt. Zo kun je op een handige manier de kans op ernstige ziekten preventief verminderen.

Ga hier naar onze OPC druivenpitextract.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Fast24 supplements 9.4 / 10 - 66 Reviews @ webwinkelkeur
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »