Terug

Klik hier voor onze kortingscodes!

Vermijd deze 5 dieetfouten!

Vermijd deze 5 dieetfouten!

Om ervoor te zorgen dat je zomerdieet dit jaar een compleet succes wordt, laten we je de top 5 dieetfouten zien die je koste wat kost moet vermijden.

Fit voor de zomer: deze 5 dieetfouten moet je koste wat kost vermijden!

De zomer staat voor de deur en velen van ons trekken naar buiten, naar het strand en ver weg naar de zee. We willen ons goed voelen in luchtige zomerkleding en schraal zwemgoed, en daarbij willen we een beetje aan ons figuur werken. Om ervoor te zorgen dat je zomerdieet dit jaar een compleet succes wordt, laten we je de top 5 dieetfouten zien die je koste wat kost moet vermijden.


Dieetfout 1 - Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag.

Zowat iedereen kent dit oude gezegde en er zit zelfs een kern van waarheid in. Als u gezond en vroeg genoeg eet, voorziet u uw lichaam van belangrijke voedingsstoffen. Dit kan zeer waardevol zijn, vooral in een massafase, zodat ons lichaam steeds uit de volledige voorraad kan putten voor de opbouw. In de definitiefase of de dieetfase is gewichtstoename echter niet ons doel.

Intermittent fasting (IF) heeft hier duidelijk de voordelen aan zijn kant. De populaire 16/8-variant (d.w.z. 16 uur van de dag vasten en de resterende acht uur maaltijden nuttigen) geeft het lichaam duidelijke signalen. Enerzijds, wanneer het tijd is om energie uit de lichaamsreserves te gebruiken en dus vet te verbranden. En aan de andere kant, wanneer de periode is waarin nieuwe energie wordt geleverd.

In principe sla je het ontbijt over, zodat de lunch je eerste maaltijd wordt. In het begin zult u 's morgens misschien wat hongeriger zijn, maar na korte tijd zal uw lichaam leren dat dit nu uw nieuwe ritme is en zult u 's morgens geen honger meer hebben.

Wanneer de eetfase rond lunchtijd begint, moet u ervoor zorgen dat u niet lukraak eet, maar dat uw lichaam alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt: Voldoende eiwitten, goede vetten, complexe koolhydraten, en micronutriënten uit fruit en groenten. Aangezien intermittent fasting in wezen een zeer gezond dieet is, is het niet alleen nuttig om gewicht te verliezen, maar kan het ook permanent worden volgehouden, d.w.z. ook tijdens een "hold-fase" of opbouwfase.


Dieetfout 2 - Onrealistische doelen zoals 10 kilo afvallen in 4 weken.

Het komt vaak voor dat er totaal onrealistische doelen worden gesteld voor de vetverliesfase. Dit is te wijten aan het feit dat reclame, media en beïnvloeders veel dingen in die richting suggereren. Diëten en wonderpillen beloven ongelooflijk gewichtsverlies in de kortst mogelijke tijd en dat alles zonder extra training. De realiteit is echter heel anders:

Het is mogelijk om al na enkele weken aanzienlijke verschillen te zien en zelfs op korte termijn in goede vorm te komen. Dit moet echter altijd gebeuren in combinatie met een bewust geplande en gezonde voeding en een goed uitgevoerde training. Op lange termijn heeft niemand er baat bij gedurende een korte periode gewicht te verliezen om het vervolgens weer aan te komen, en misschien zelfs meer, als onderdeel van het jojo-effect.

Het hele afslankproces moet daarom eerder als een marathon dan als een sprint worden beschouwd. Daarbij zijn uitzonderingen zo nu en dan ook oké, en je hoeft niet alles in principe op te geven. De training hoeft ook niet elke dag urenlang te zijn, maar gewoon een paar keer per week volgens een verstandige routine. Vroeg of laat zal iedereen zijn doel bereiken, dat hij blijvend zal kunnen volhouden.

Een realistisch doel kan zijn om ongeveer 1% lichaamsgewicht per week te verliezen. Als u bijvoorbeeld momenteel 80 kg weegt, zou dit 0,8 kg per week zijn. Als vuistregel geldt dat 1 kg lichaamsvet ongeveer 7000 kcal kan leveren. Om 0,8 kg vet per week te verliezen moet je 0,8 x 7000 = 5600 kcal per week meer verbranden dan je uit voeding haalt. En om dit te bereiken, moet u een dagelijks calorietekort van 5600 / 7 = 800 kcal aanhouden.


Dieetfout 3 - Cardio training is de meest effectieve methode om gewicht te verliezen

Vetverlies / vetverbranding - cardiotraining.
Naast voeding speelt lichaamsbeweging ook een grote rol bij het afvallen. De wijdverbreide opvatting is dat cardiotraining de beste manier is om vet te verliezen. Deze benadering is niet helemaal verkeerd, omdat het idee om iets te doen in de eerste plaats een heel goed begin is. Wij willen echter de meest doeltreffende methode kiezen om snel resultaten te boeken en zo de motivatie hoog te houden. De klassieke krachttraining is hiervoor de basis om het lichaam van de grond af aan te versterken, het in vorm te brengen en de basale stofwisseling te verhogen. Want meer spiermassa betekent dat er meer calorieën worden verbrand.

Dit betekent niet dat cardiotraining volledig achterwege moet worden gelaten. Het is vaak een zeer goede aanvulling, maar niet uitsluitend. Als ik veel overtollig lichaamsvet heb, gebruikt het lichaam dat voor energie. Als onderdeel van het in punt 1 genoemde intermitterend vasten kan cardio 's ochtends worden gedaan, zodat het lichaam nog niet de gelegenheid heeft om nieuwe energie uit voedsel te halen. Krachttraining kan dan overdag worden gedaan wanneer er nieuwe energie beschikbaar is.

Tijdens een definiëringsfase heeft het lichaam de neiging de spieren af te breken die het niet nodig heeft - omdat, zoals reeds gezegd, elke gram spier extra energieverbruik voor het lichaam betekent. Daarom is het des te belangrijker dat het lichaam het duidelijke signaal krijgt dat de bestaande spieren ook nodig zijn, en de beste manier om dit te doen is met intensieve krachttraining.

Als je tijdens de dieetfase geen krachttraining doet en je in plaats daarvan alleen op cardiotraining concentreert, zul je uiteindelijk beduidend minder spieren overhouden dan iemand die regelmatig (2-4 keer per week) evenwichtige krachttraining doet.


Dieetfout 4 - Maar ik eet al zo weinig.

"Ik eet heel weinig en toch val ik niet af!" - Misschien heb je deze uitspraak al eens gehoord. Allereerst moet je duidelijk maken wat "weinig" eigenlijk betekent. De doorslaggevende factor is niet hoe klein de porties zijn, maar hoeveel calorieën de desbetreffende maaltijd bevat. Met slechts 50 gram is een Snickers-reep ook een "kleine" snack, maar hij bevat al ongeveer 240 kcal. Voor hetzelfde aantal calorieën zou je ook een kilo gestoomde broccoli kunnen eten.

De caloriebalans is hier het doorslaggevende punt. Om blijvend vet te verliezen, moet je elke dag MEER calorieën verbranden dan je eet, zodat het lichaam het calorietekort compenseert door het overtollige lichaamsvet af te branden. Het is echter ook belangrijk dat u een zo hoog mogelijke kwaliteit van voeding eet: Voldoende eiwitten (ca. 2 gram per kilo lichaamsgewicht), goede vetten, complexe koolhydraten. Wij raden u aan veel groenten te eten tijdens een fase van gewichtsverlies, omdat deze voedingsmiddelen gewoonlijk een lage caloriedichtheid hebben en uw lichaam voorzien van waardevolle vitaminen, mineralen en sporenelementen.

Uitzonderingen zijn mogelijk! Niemand komt aan omdat hij een pizza en een ijsje eet. Dergelijke uitzonderingen zijn in feite zeer belangrijk, omdat zij voor veel mensen gewoon bijdragen tot hun algemeen welzijn. Het wordt pas moeilijk als er geen structuur in de voedingsplanning zit en de belangrijke componenten permanent worden verwaarloosd. Maar als u dan vaak uw toevlucht neemt tot ongezonde voedingsmiddelen, is het bereiken van het gewenste figuur praktisch onmogelijk.


Dieetfout 5 - Alleen vasten tot aan de zomer, dan in topvorm zijn.

Dieetfout - Vet verbranden om vet te verliezen.
De zomer staat voor de deur, dus er is een goede reden om nu te beginnen. Snel een paar weken goed en na de strandvakantie weer over tot de orde van de dag. Dan, op het laatst met de Nieuwjaars resoluties, komt het schuldige geweten. Ontbrekende routines zijn hier het probleem. Een evenwichtige voeding en regelmatige spiertraining moeten niet worden gezien als iets tijdelijks.

Bij nader inzien kan een goede full-body training tweemaal per week in combinatie met een verstandig dieet (waarbij ook uitzonderingen zijn toegestaan) beter blijvend worden uitgevoerd dan een streng dieet gedurende twaalf weken en bijna dagelijkse training. Het voordeel van het eerste is dat je in principe in goede vorm blijft en wat extra definitie kunt toevoegen als dat nodig is. Het nadeel van de intensieve versie is dat je probeert om in de kortst mogelijke tijd alles eruit te rukken wat je in de loop van het jaar hebt laten vallen.

Continuïteit is hier het sleutelwoord. Natuurlijk kan er een week zijn waarin de training om bepaalde redenen volledig wordt afgelast. Maar zoiets als dat is echt een uitzondering. Hetzelfde geldt voor eten. Uitgebreide restaurantbezoeken of zelfs cheat days zijn perfect in orde als de andere 80% goed zijn. Op die manier is het over het geheel genomen gewoon evenwichtiger en veel leuker om uit te voeren.

Als je je tijdens de dieetfase aan je trainings- en voedingsplan hebt kunnen houden, heb je de beste voorwaarden geschapen om daarna je goede vorm te behouden en over te gaan naar een gecontroleerde "magere bulkfase".


Klaar voor de zomer - Conclusie.

Ja, het is absoluut mogelijk om in korte tijd uw vorm voor de zomer te verbeteren. Anderzijds moet je jezelf realistische doelen stellen, omdat je anders het risico loopt heel snel je motivatie te verliezen. Wij raden u aan uw "zomerdieet" te gebruiken om uw voeding onder controle te krijgen en weer regelmatig te gaan trainen - want zo kunt u lang een mooi figuur houden!

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Fast24 supplements 9.4 / 10 - 66 Reviews @ webwinkelkeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »