ProFuel ERYTHRIT Suikervrije zoetstof 1kg
|
|
|
|
|
|
|
|
ERYTHRIT suikervervanger | Suikervrije zoetstof | Gebruik:
Gebruik als suikervervanger: 1g erythritol komt overeen met 0,7g suiker.
ERYTHRIT - calorievrije suikervervanger voor het suikervrij zoeten van eten en drinken.
Zoet als suiker, maar zonder calorieën: ERYTHRIT is een uitstekende suikervervanger voor het zoeten van eten en drinken dankzij zijn hoge zoetkracht (70%) en suikerachtige smaak. Aangezien ERYTHRIT niet door het lichaam wordt gemetaboliseerd, is de suikervervanger praktisch calorievrij en heeft daarom geen effect op de bloedsuikerspiegel. ERYTHRIT is daarom bijzonder geschikt als suikervervanger in een koolhydraatarm of caloriearm dieet.
Erytritol is van nature 100% suikervrij en daarom bij uitstek geschikt als suikervervanger. De zoetkracht van erytritol is met 70% iets lager dan die van gewone huishoudsuiker - anderzijds is erytritol volledig calorievrij (0 kcal per 100g). Als u bij het koken en bakken erytritol gebruikt in plaats van suiker, vermindert u niet alleen het suikergehalte van uw voedsel, maar vermindert u ook drastisch de energie-inhoud ervan.
Erytritol - natuurlijke suikervervanger zonder calorieën.
Naast verschillende vormen van suiker, zoals sacharose (huishoudsuiker) of glucose (dextrose), bestaat er in de natuur ook een groep zogenaamde suikeralcoholen, die eveneens een zekere zoetkracht bezitten. Het bijzondere van suikeralcoholen is echter dat zij in het lichaam op een andere manier worden gemetaboliseerd en daarom tal van voordelen bieden ten opzichte van gewone suiker.
De suikeralcohol erythritol werd meer dan 170 jaar geleden ontdekt door de Schotse scheikundige John Stenhouse, destijds in korstmossen. In de natuur komt erythritol vooral voor in fruit en gefermenteerd voedsel - bijvoorbeeld in druiven, peren of meloenen, of in wijn, kaas of bier. Aangezien erythritol echter slechts in zeer kleine hoeveelheden in deze levensmiddelen voorkomt, wordt de suikervervanger tegenwoordig uitsluitend door gisting geproduceerd.
Erytritol heeft 70% van de zoetkracht van gewone huishoudsuiker, maar is praktisch calorievrij en heeft geen effect op de bloedsuikerspiegel. Ons lichaam neemt erythritol snel op via de dunne darm en scheidt de suikervervanger vrijwel volledig uit via de urine. Daarom wordt erythritol ook zeer goed verdragen en kan het zelfs in grotere hoeveelheden zonder problemen worden geconsumeerd. Erytritol is ook tandvriendelijk, omdat de bacteriën in onze mond deze suikervervanger niet kunnen benutten en dus worden uitgehongerd.
Gezond koken en bakken met erytritol.
Erythritol is ideaal als suikervervanger: in de praktijk is koken en bakken met erythritol kinderspel - maar er zijn een paar punten waarmee u rekening moet houden, zodat uw suikervrije creaties een direct succes worden.
Sleutelwoord zoetkracht: Erytritol is niet zo zoet als gewone huishoudsuiker - de zoetkracht is ongeveer 70%. Om de suiker in een recept te vervangen door erytritol, heb je ongeveer 1,3 keer de hoeveelheid erytritol nodig. Je kunt natuurlijk ook gewoon de suiker 1:1 vervangen door erythritol en de ontbrekende zoetheid compenseren met een portie FLAVOUR UP - met als leuke bijkomstigheid dat je creaties ook een superlekkere smaak krijgen.
Gewone suiker karamelliseert tijdens het bakken en geeft het baksel een zekere bruinkleuring, maar erythritol heeft deze eigenschap niet. Bij het bakken moet u hiermee rekening houden, zodat u het deeg niet onnodig lang in de oven laat staan en uw deeg daardoor te droog wordt.
Erytritol smaakt verbazingwekkend veel naar suiker, maar heeft een mild verkoelend effect op de tong. Dit verkoelende effect treedt echter alleen op bij kristallijne erythritol - om het kwijt te raken moet u de erythritol eerst oplossen in water voordat u het gebruikt voor koken en bakken.
Afvallen met erytritol - suikervrije zoetstof voor een koolhydraatarm of ketogeen dieet.
Als u gewicht of lichaamsvet wilt verliezen, moet u een calorietekort creëren - dat wil zeggen minder calorieën eten dan uw lichaam eigenlijk nodig heeft. En in de praktijk betekent dit altijd een zekere mate van afzien - zoete lekkernijen horen meestal niet thuis in een dieet en worden uit het dieetplan geschrapt.
Erytritol is een uitstekende vervanger van suiker in een afslankfase en dit in verschillende opzichten: aangezien erythritol praktisch calorievrij is, kunt u het gemakkelijk gebruiken om eten en drinken te zoeten zonder meer calorieën te verbruiken. Een ander groot voordeel is dat erythritol geen effect heeft op de bloedsuikerspiegel - schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen nare trekjes opwekken en dat is precies wat je in een dieet moet vermijden.
De glycemische index van erytritol is 0 - dus erytritol kan gemakkelijk worden gebruikt in een koolhydraatarm dieet, een ketogeen dieet of een ander dieet waarbij ervoor wordt gezorgd dat voedingsmiddelen een zo laag mogelijke glycemische index hebben. Erytritol is daarom ook geschikt voor diabetici en wordt aanbevolen als suikervervanger voor diabetici
- Voor koken en bakken
- 100% suikervrij
- 70% zoetkracht van suiker
- Tandvriendelijk
- Calorievrij (0 kcal)
- Zeer goed verdraagzaam
- 100% veganistisch
- Gemaakt in Duitsland
XYLIT berkensuiker | Suikervrije zoetstof | Ingrediënten
Zoetstof erythritol (100%).
Opmerking: Erytritol kan bij overmatig gebruik een laxerend effect hebben. Een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
ERYTHRIT Suikervervanger | Suikervrije zoetstof | Voedingswaarden
Voedingswaarden per 100 g
Calorische waarde 0 kJ / 0 kcal
Vet 0,0 g
Daarvan verzadigde vetzuren 0,0 g
Koolhydraten 100,0 g
Waarvan suiker 0,0 g
Waarvan polyhydrische alcoholen 100,0 g
Voedingsvezels 0,0 g
Eiwit 0,0 g
Zout 0,0 g