Terug

Klik hier voor onze kortingscodes!

ProFuel VITAMINE B12 + FOLIC ACID Methylcobalamine B12 & bioactief foliumzuur (360 tabletten)

 • VITAMINE B12 + FOLIC ACID Methylcobalamine B12 & bioactief foliumzuur (360 tabletten)
 • VITAMINE B12 + FOLIC ACID Methylcobalamine B12 & bioactief foliumzuur (360 tabletten)
 • VITAMINE B12 + FOLIC ACID Methylcobalamine B12 & bioactief foliumzuur (360 tabletten)

1-2 weken

 • SKU: X0017PTFSN
 • Artikelcode: F24-B12FLS360
 • EAN: 4251131101517
 • Niet op voorraad

VITAMINE B12 + FOLIC ACID - Methylcobalamine Vitamine B12 hoge dosering & bioactief foliumzuur (B9)
VITAMINE B12 + FOLIC ACID bevat een optimale combinatie van methylcobalamine B12 in hoge doses en bioactief Quatrefolic foliumzuur (B9).

€ 29,95

Aan verlanglijst toevoegen

Koop nu - Betaal binnen 30 dagen

 • Best shop in (vegan) supplements
 • Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld = vandaag verzonden.
 • Koop nu & betaal binnen 30 dagen.
 • Absolute A-Kwaliteit
Placeholder9.4

Webwinkelkeur gecertificeerd

“Prima prijs , goede service”

Productomschrijving

ProFuel VITAMINE B12 + FOLIC ACID Methylcobalamine B12 & bioactief foliumzuur (360 tabletten)

 • Hoge dosis vitamine B12
 • Bioactief foliumzuur Quatrefolic
 • 1000 µg methylcobalamine B12
 • 400 µg foliumzuur (Vit B9)
 • Zeer kleine tabletten
 • 360 tabletten
 • 100% veganistisch
 • Made in Duitsland

Aanbevolen tijdstip van gebruik:

 • In de ochtend
 • Lunchtijd
 • Avond

Dosering:
Neem elke 2e dag een tablet met veel vloeistof (bijv. 1 glas water of een aminodrankje).

Onze aanbeveling:
Of u de VITAMINE B12 + FOLIC ACID-tablet 's morgens, 's middags of 's avonds inneemt, maakt voor de effectiviteit niet uit, want het lichaam kan vitamine B12 in de lever opslaan. Het is echter veel belangrijker dat u dagelijks één tablet neemt, zodat u altijd optimaal wordt voorzien van vitamine B12 en bioactief foliumzuur.

VITAMINE B12 + FOLIC ACID - Methylcobalamine Vitamine B12 hoge dosering & bioactief foliumzuur (B9).

VITAMINE B12 + FOLIC ACID bevat een optimale combinatie van methylcobalamine B12 in hoge doses en bioactief Quatrefolic foliumzuur (B9). Vitamine B12 is een van de belangrijkste vitaminen voor onze gezondheid, vooral voor een gezond zenuwstelsel - een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot ernstige en blijvende schade. Aangezien vitamine B12 alleen in dierlijk voedsel voorkomt, moeten veganisten en vegetariërs vitamine B12 zeker aanvullen. Een tekort aan vitamine B12 kan echter ook worden veroorzaakt door absorptieproblemen - ongeacht het soort dieet.

Vitamine B12 en foliumzuur zijn nauw verbonden in onze stofwisseling, dus een tekort aan vitamine B12 leidt indirect tot een tekort aan foliumzuur. VITAMINE B12 + FOLIC ACID bevat dus niet alleen methylcobalamine, de hoogste kwaliteitsvorm van vitamine B12, maar ook een perfect uitgebalanceerde dosering van bioactief foliumzuur (vitamine B9). Een tablet VITAMINE B12 + FOLIC ACID dekt dagelijks optimaal de volledige dagelijkse behoefte aan vitamine B12 en foliumzuur en levert zo een waardevolle bijdrage aan een gezond en efficiënt lichaam.

Een tablet VITAMINE B12 + FOLIC ACID bevat 1.000 µg (microgram) vitamine B12 in de vorm van zuivere methylcobalamine. Als optimale aanvulling op de hooggedoseerde vitamine B12 bevatten de veganistische vitamine B12-tabletten ook 400 µg bioactief foliumzuur (vitamine B9).

Vitamine B12 & Gezondheid: Waarom is vitamine B12 zo belangrijk?

Vitamine B12 is een essentiële vitamine voor ons lichaam met talloze taken: Waarschijnlijk is de bekendste taak van vitamine B12 in ons lichaam zijn belangrijke rol in de celdeling. Een langdurig tekort aan vitamine B12 leidt dus tot bloedarmoede. Het lichaam heeft ook vitamine B12 nodig voor het energie- en lipidenmetabolisme in de cellen en zenuwbanen. Tegelijkertijd dient vitamine B12 ook als centrale bouwsteen voor hormonen en neurotransmitters (boodschapperstoffen), voor stemming, psyche en perceptie. Bovendien heeft vitamine B12 een belangrijke functie voor onze gezondheid in de ontgifting van het lichaam, meer bepaald de eliminatie van cyanide (blauwzuur).

Hoe neem je dan genoeg vitamine B12 op? Tegenwoordig komt vitamine B12 uitsluitend voor in dierlijke producten (vlees, melk, eieren). Vitamine B12 wordt niet geproduceerd door planten, maar door micro-organismen (bacteriën) in de bodem. Ongewassen groenten met wat grond erop zouden dus ook vitamine B12 bevatten. Echter, aangezien we onze groenten wassen om ze te ontdoen van schadelijke ziekteverwekkers zoals E. coli, is er geen manier om genoeg vitamine B12 te krijgen in een plantaardig dieet. Vitamine B12 moet dus worden aangevuld. De dieren worden in hun krachtvoer aangevuld met vitamine B12 en zo wordt de vitamine B12 indirect opgenomen in het desbetreffende dierlijke product (vlees, melk, eieren). Wie vitamine B12 rechtstreeks aanvult, vermijdt dus het dier als tussenpersoon en vermijdt onnodig dierenleed.

Vitamine B12 in hoge doses - 1.000 µg methylcobalamine Vit.

Het lichaam kan vitamine B12 op twee verschillende manieren opnemen. Enerzijds kan het lichaam met behulp van een speciaal transportmolecuul, de intrinsieke factor, ongeveer 1,5 µg vitamine B12 per inname opnemen. De tweede manier voor het lichaam om vitamine B12 te absorberen is de zogenaamde passieve diffusie, waardoor ongeveer 1% van de ingenomen hoeveelheid vitamine B12 via de darmwand wordt geabsorbeerd - dus slechts 10 µg van 1.000 µg vitamine B12 komt het lichaam binnen. In het geval van een absorptiestoornis is de enige resterende optie de opname van vitamine B12 via deze tweede weg.

De werkelijke dagelijkse behoefte aan vitamine B12 is afhankelijk van veel verschillende factoren. Stress (lichamelijk of geestelijk), sport en lichamelijke belasting, maar ook roken, koffie, medicijnen of een slecht dieet verhogen de behoefte aan vitamine B12. Onze VITAMINE B12 + FOLIC ACID bevat een hoge dosis vitamine B12 van 1.000 µg (microgram) per tablet en dekt daarmee ook een verhoogde behoefte aan vitamine B12 optimaal: met één tablet neemt u in totaal ca. 11,5 µg vitamine B12 op: 1,5 µg vitamine B12 met behulp van de intrinsieke diffusie en nog eens 10 µg via passieve diffusie.

Voor onze vitamine B12 tabletten gebruiken we methylcobalamine, een bioactieve vorm van vitamine B12 die niet in het lichaam hoeft te worden omgezet (zoals bij cyanocobalamine) maar direct kan worden gebruikt.

Bioactief foliumzuur (B9) - de belangrijke partner voor vitamine B12.

Vitamine B12 en foliumzuur (vaak aangeduid als vitamine B9) zijn nauw verwant en onderling afhankelijk van hun werkingswijze in het lichaam. Beide vitaminen spelen een belangrijke rol bij het ontgiften van het lichaam en het omzetten van schadelijke homocysteïne in onschadelijke methionine.

Vitamine B12 heeft de functie om foliumzuur te reactiveren en zo weer om te zetten in een bioactieve (bruikbare) vorm. Te weinig vitamine B12 in het lichaam leidt dus indirect tot een tekort aan functioneel foliumzuur in het lichaam. Om deze reden moeten hoge doses vitamine B12 altijd in combinatie met foliumzuur worden ingenomen.

Normaal foliumzuur, zoals in standaard voedingssupplementen, heeft echter het nadeel dat het eerst moet worden omgezet in een bruikbare vorm in het lichaam. Voor onze VITAMIN B12 + FOLIC ACID gebruiken we een bioactieve vorm van foliumzuur, Quatrafolic genaamd, die direct door het lichaam kan worden geabsorbeerd en gebruikt.

VITAMIN B12 + FOLIUMZUUR - 100% veganistisch & Made In Duitsland.

De vitamine B12-grondstof voor onze VITAMIN B12 + FOLIC ACID wordt geproduceerd door micro-organismen, net als in de natuur. De zuivere vitamine B12 wordt dan omgezet in de methylcobalaminevorm en zo biologisch actief gemaakt. Het foliumzuur wordt ook puur veganistisch verkregen door micro-organismen. Met behulp van het gepatenteerde Quatrefolic-proces wordt het foliumzuur biologisch geactiveerd en gecombineerd met een glucosaminezout. Op deze manier is Quatrefolic foliumzuur niet alleen stabiel gedurende vele jaren (en wordt het niet afgebroken), maar heeft het ook de hoogste biologische biowaarde.

VITAMIN B12 + FOLIC ACID is vrij van grondstoffen van dierlijke oorsprong (100% veganistisch) en wordt uitsluitend in Duitsland geproduceerd. We hebben gekozen voor een bulkverpakking met 360 tabletten en kunnen dus onze hoogwaardige VITAMIN B12 + FOLIC ACID tegen een eerlijke prijs aanbieden.

 • Vitamine B12 hoge dosering
 • Bevat bioactief foliumzuur
 • Quatrefolic Premium grondstof
 • Reële geprijsde verpakking
 • 100% veganistisch, Made in Duitsland

 

VITAMINE B12 + FOLIC ACID | hoge dosis vitamine B12 & bioactief foliumzuur | ingrediënten:
Microkristallijne cellulose, methylcobalamine, pteroylmonoglutaminezuur, 6S-5-methyltetrahydrofolisch zuur; glucosaminezout.

 

 
Product tags

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Onze medewerker helpt u graag bij het vinden van het juiste product

Reviews

Gerelateerde producten

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  VITAMINE B12 + FOLIC ACID Methylcobalamine B12 & bioactief foliumzuur (360 tabletten)

  VITAMINE B12 + FOLIC ACID Methylcobalamine B12 & bioactief foliumzuur (360 tabletten)

  € 29,95

  Fast24 supplements 9.4 / 10 - 66 Reviews @ webwinkelkeur
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »