Green Bakers Worteltaart Bakmix 352 gram
|
|
|
|
|
|
|
|
Zin in een lekkere vegan worteltaart maar weet je niet waar je moet beginnen?
Met de Green Bakers worteltaart bakmix kan jij de taart gemakkelijk bakken. Met de bakmix heb je geen eieren, roomboter, of andere dierlijke producten nodig. Wat je wel nodig hebt? Alleen wortel, zonnebloemolie en water. Geen gekke ingrediënten dus! Dit maakt vegan bakken voor iedereen gemakkelijk en lekker.
Je kan er ook voor kiezen om er cupcakes van te maken, of een heerlijke wortelcake. De bakinstructies hiervoor zijn te vinden op onze website. Om het nog lekkerder te maken kan je zelf een vegan roomkaastopping maken met behulp van ons recept. Hiervoor hoef je alleen vegan roomkaas, vegan boter en poedersuiker in huis te halen.
De vegan worteltaart is ideaal wanneer je visite, collega’s, familie, vrienden en natuurlijk jezelf wilt trakteren met iets lekkers. De bakmix maakt elke verjaardag, mijlpijl, jubileum, diploma uitreiking of ander bijzonder moment altijd weer een feest! Om extra voordelig onze bakmixen te scoren, kan je kijken naar onze Triple Treat of GFT. De vegan worteltaart bakmix is superhandig om altijd in huis te hebben, zodat je op ieder moment ervan kan genieten. Bijvoorbeeld als tussendoortje, tijdens de koffiepauze, of als je cravings hebt naar iets zoets. Binnen no-time wordt je keuken overspoeld met de heerlijke geur van versgebakken worteltaart. Bakken is daarnaast een leuke activiteit om te doen met je kinderen, want je kan samen met hen gemakkelijk stap voor stap onze bakinstructies volgen. Ben je juist op zoek naar een uniek en duurzaam cadeau? Dan hoef je niet verder te zoeken. De vegan worteltaart bakmix is een superleuk cadeau om te geven en te ontvangen. Wie wordt er nou niet gelukkig van een homemade worteltaart?
- Alle producten zijn veganistisch, dierleedvrij en zo duurzaam mogelijk.
Porties
12 taartpunten van ca. 54 g
Inhoud
352 gram
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren
Green Bakers Worteltaart Bakmix | plantaardig | ingrediënten:
Worteltaart smaak:
tarwebloem, suiker, bakpoeder (rijsmiddelen: difosfaten en natriumcarbonaten, maiszetmeel), kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gember, zout
Kan sporen bevatten van: soja
BENODIGDHEDEN
- beslagkom
- spatel
- maatbeker of weegschaal
- kleine ovenschaal (ongeveer zo groot als de Green Bakers vegan bakmix verpakking)
- pannetje of kom voor de vegan boter
BENODIGDHEDEN
- springvorm Ø18 cm
- bakpapier
- keukenweegschaal
- beslagkom
- spatel
- elektrische mixer
- lepel
INGREDIËNTEN
- 1 Green Bakers Worteltaart vegan bakmix
Zelf toevoegen
voor de taart
- 100 g zonnebloemolie Geen zonnebloemolie in huis? Gesmolten kokosolie (100 g) kan ook gebruikt worden.
- 100 g water
- 150 g geraspte wortel + extra voor decoratie ongeveer 1 middelgrote wortel
voor de roomkaastopping
- 100 g vegan boter op kamertemperatuur
- 200 g vegan roomkaas op kamertemperatuur bijv. Violife Creamy Original
- 200 g poedersuiker
voor de decoratie
- 1 handje fijngehakte walnoten
- 1 eetlepel geraspte wortel
INSTRUCTIES
Heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
voor de taart
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de randen van de springvorm goed in met vegan boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Voeg de bakmix voor de taart, 100 g zonnebloemolie en 100 g water toe aan de beslagkom.
- Meng het met een spatel tot een geheel.
- Voeg de geraspte wortel toe en spatel deze door het beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en zet de taart direct in de oven.
- Bak de taart in 40-45 minuten gaar. Met een prikker kan je testen of de taart gaar is. Steek een prikker in de taart en haal deze er weer uit. Is de prikker droog, dan is de taart gaar. Zo niet, bak de taart dan nog enkele minuten
- Haal de taart uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de springvorm. Haal daarna de taart uit de springvorm en laat het verder afkoelen op een rooster.
voor de roomkaastopping
- Zorg ervoor dat de 100 g vegan boter en 200 g vegan roomkaas op kamertemperatuur zijn.
- Klop de zachte boter met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 2 minuten glad, luchtig en zonder klontjes. De kleur van de vegan boter zal veranderen van geel naar wit.
- Voeg de zachte roomkaas toe en mix in ca. 1 minuut glad.
- Voeg daarna 200 g poedersuiker toe en mix het geheel nog ca. 2 minuten tot een gladde, luchtige roomkaastopping.
voor de decoratie
- Smeer met een mes of lepel de roomkaastopping op de afgekoelde taart.
- Strooi wat geraspte wortel op de bovenkant als decoratie. Leg eventueel fijngehakte of hele walnoten op de bovenkant van de taart.
VARIATIETIPS