Terug

Klik hier voor onze kortingscodes!

Sportdrank (2)

Sportdrank, ook wel bekend als isotone drank, is een drankje dat speciaal is samengesteld om te worden geconsumeerd tijdens of na het sporten. Het bevat gewoonlijk water voor hydratatie, suikers voor energie en elektrolyten zoals natrium en kalium om ve

Sportdrank

Sportdrank, ook wel bekend als isotone drank, is een drankje dat speciaal is samengesteld om te worden geconsumeerd tijdens of na het sporten. Het bevat gewoonlijk water voor hydratatie, suikers voor energie en elektrolyten zoals natrium en kalium om verloren elektrolyten aan te vullen door transpiratie tijdens het sporten.

De belangrijkste functies van sportdrank zijn hydratatie en het handhaven van de juiste elektrolytenbalans in het lichaam tijdens langdurige of intense lichaamsbeweging. Tijdens het sporten verliezen mensen niet alleen water door zweten, maar ook elektrolyten zoals natrium en kalium. Een gebrek aan elektrolyten kan leiden tot uitdroging, vermoeidheid en een verminderde sportprestatie.

Sportdranken bevatten meestal ook koolhydraten in de vorm van glucose of sucrose, wat helpt bij het leveren van energie aan de spieren tijdens het sporten. Het drinken van sportdrank tijdens langdurige of intensieve activiteiten kan helpen om de prestaties te verbeteren, het uithoudingsvermogen te verhogen en de hersteltijd te verkorten.

Er zijn verschillende soorten sportdranken op de markt, waaronder isotone, hypotone en hypertone dranken, die verschillen in hun samenstelling van water, suikers en elektrolyten. Het is belangrijk om de juiste sportdrank te kiezen op basis van de duur en intensiteit van de activiteit, evenals individuele behoeften en voorkeuren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Fast24 supplements 9.5 / 10 - 715 Reviews @ webwinkelkeur
    (function() { const script = document.createElement('script'); script.src = 'https://consent.cookiefirst.com/sites/fast24.nl-8af778a8-58b1-4005-b2bc-eab90930e1cd/consent.js'; document.head.appendChild(script); })(); Manage cookies